Alegerea unei case potrivite pentru întreaga familie reprezintă o gândire în perspectivă, dar şi o raportare la nevoile familiei, la buget şi la disponibilitate. Sunt foarte multe aspecte de care specialiştii recomandă să se ţină cont în momentul în care clienţii fac alegerea proiectării unei case, prin intermediul specialiştilor Cross Design, de la preţ, facilităţi din apropiere şi materiale de construcţie, până la compartimentare.
Tipuri de casă în funcţie de stadiul de construcţie
În momentul achiziţionării unei locuinţe, stadiul construcției este foarte important pentru că ajută viitorii locatari să o personalizeze după bunul lor plac şi să investească banii cât mai bine. Astfel, dezvoltatorii oferă clienţilor opţiunea de a cumpăra o casă încă de când este în stadiul de proiect, înainte de a începe construcţia propriu-zisă.
Având în vedere că locuinţa este în acest stadiu, clienţii pot face modificări, în urma unei discuţii cu dezvoltatorul şi implementării în normele legale şi de siguranţă. Într-o casă la acest stadiu de dezvoltare nu se pot muta imediat clienţii, ci trebuie să aştepte un an până când aceasta să fie gata.
Casa la roşu este primul stadiu al construcţiei unei case, în care există fundaţie, ziduri şi structura acoperişului, însă nu există finisaje şi instalaţii. Dacă achiziţionează o casă la roşu, clienţii pot decide ce finisaje să folosească şi ce materiale să folosească pentru finisaje în cel mai mic detaliu.
Casa la gri, pe de altă parte, este o construcţie al cărui stadiu permite alegerea finisajelor dorite. Casele la gri au mai multe finisaje decât cele la roşu, beneficiind de izolaţii şi de finisaje la interior şi la exterior, dar şi de instalaţie electrică. Clienţii îşi pot alege finisajele pe care şi le doresc şi toate detaliile de la vopsea şi până la parchet. Avantajul caselor la gri este că sunt date în primire proprietarilor cât mai repede.
Casele la alb, pe de altă parte, dispun de toate finisajele, dar nu de mobilă şi de electrocasnice. În cazul casei la alb, cel mai mare avantaj este cel financiar pentru că proprietarii primesc o casă unde se pot muta imediat cu un minim de mobilier.
Casa la cheie, pe de altă parte este casa la alb care dispune de toate dotările necesare, de la frigider până la perdele. Acest tip de casă este mai rar întâlnit în România, pentru că fiecare proprietar îşi doreşte să îşi personalizeze casa în funcţie de gust şi de stil, iar ultimele detalii sunt cele care transforma casa în cămin şi care fac o casă să se simtă confortabil.
În concluzie, viitorii proprietari au o mulţime de oportunităţi şi de variante din care să poată alege atunci când se mută în casă nouă, iar după o discuţie cu dezvoltatorii imobiliari, cu siguranţă vor şti ce li se potriveşte.