Astăzi întâlnim lăzi congelatoare profesionale într-o mulțime de locații, popularitatea lor fiind în continuă creștere. Poți comanda și tu astfel de echipamente frigorifice de la TC Romania Crown Cool, deoarece au în ofertă modele variate la prețuri atractive.
Ele sunt acum prezente în:
- magazine alimentare și supermarketuri – atât cu autoservire, cât și cu servire la tejghea;
- cantine de fabrici, de instituții de învățământ, de firme, centre de afaceri;
- cafenele, restaurante, localuri fast-food, baruri, în toate unitățile de catering;
- benzinării;
- ferme mici;
- chiar și în case sau apartamente private cu bucătării spațioase și încăperi utilitare.
Conform regimului de temperatură, lăzile congelatoare sunt setate la o temperatură nu mai mare de minus 24 grade Celsius.
Există și lăzi frigorifice speciale, lăzi congelatoare de laborator, anume destinate depozitării sângelui, plasmei, vaccinurilor etc. Aceasta este o clasă diferită de utilaje de acest fel, lăzi reci medicale. Aici, temperaturile sunt mult mai scăzute.
Există avantaje incontestabile pentru cumpărarea unei lăzi congelatoare profesionale:
- Volumul echipamentului este întotdeauna impresionant de mare.
- Durată de viață lungă: capacul, chiar și după uzarea elementelor de etanșare, aderă mai strâns decât la modelele de echipamente frigorifice verticale. Plus că garniturile deteriorate se pot schimba la nevoie ușor, iar echipamentul poate să fie utilizat fără probleme și după aceea.
- Economia de curent electric. Deoarece aerul rece se duce întotdeauna în jos, o astfel de ladă congelatoare este întotdeauna mai economică, decât un congelator vertical. Datorită izolației sale termice bune, lada frigorifică poate sta în orice cameră chiar și în afara magazinului (cele tropicalizate).
Principala diferență între diferitele lăzi congelatoare este structura capacului
Dacă din punct de vedere tehnic, modelele de lăzi frigorifice nu diferă mult între ele, diferența o face capacul. De aceasta depinde și scopul lăzii frigorifice.
Lăzile congelatoare cu capace transparente sunt destinate depozitării alimentelor congelate expuse pentru vânzare. Capacul trebuie să fie din PVC rezistent la zgârieturi. Sunt disponibile și lăzi cu capace opace din oțel inoxidabil alimentar, dar în raioanele cu autoservire, cele prin care clientela poate vedea conținutul lăzilor congelatoare sunt cele mai frecvente.
O ladă congelatoare cu capac transparent curbat sau convex este o soluție de afișaj atrăgătoare pentru o zonă de vânzare. Vizibilitatea mai mare și estetica mai bună face acest model superior unuia cu capac transparent drept. Dar și prețul este mai mare datorită procesului mai complex de producere.
Toate lăzile au aceleași caracteristici, cu excepția volumului, care este măsurat în litri și dimensiuni, care diferă ușor de diferiți producători, dar sunt, de asemenea, mai mult sau mai puțin standardizate.
Cu cât izolația termică este mai mare și peretele etanș este mai gros, cu atât este mai mică ponderea volumului util în volumul total și clasa economică este mai mare.
În prezent, clasa de eficiență energetică este calculată utilizând o formulă complexă. Determină consumul de energie al echipamentului HoReCa respectiv și servește, de asemenea, ca indicator indirect al modului în care acesta este fabricat și dacă au fost aplicate cele mai noi tehnologii de economisire a energiei și materiale moderne de izolare termică.
Volumul intern sau utilizabil este exprimat în litri. Volumele standard (plus / minus) sunt de la
100 – 400 litri sau chiar mai mult.
Dacă doriți să achiziționați lăzi congelatoare fiabile pentru utilizare pe termen lung și pentru utilizare intensivă, le găsiți la tcromania.com.