Credeți sau nu, jucăriile sexuale există de mii de ani. Consemnările istorice fac referire la egiptenii care foloseau fecale de cămilă și banane necoapte stratificate în rășină pentru a servi drept ajutoare sexuale.
Mulți istorici ne-au făcut să credem că omenirea era naivă și inocentă de-a lungul veacurilor. Această mentalitate este răspândită în special în societatea occidentală. Cu toate acestea, descoperirea unor jucării sexuale preistorice, cum ar fi dildo-urile antice din piatră, din fildeș și din coarne de animale, extrem de asemănătoare cu cele pe care le găsim azi într-un sex shop, ne arată că strămoșii noștri nu au fost chiar atât de inocenți și naivi pe cât am fost făcuți să credem.
Aceste descoperiri, cunoscute sub denumirea de „bastoane din era glaciară” de către arheologi, sunt dovezi că jucăriile sexuale au jucat un rol mult mai mare în istoria umanității decât ne-am fi putut imagina vreodată.
Să luăm, de exemplu, prezența dildo-urilor în arta greacă antică. După cum știm cu toții, Grecia antică a influențat puternic lumea prin artă, politică și cultură. Cine știe ce alte idei ar fi putut răspândi în restul lumii?
Iată câteva jucării sexuale preistorice care nu ați fi crezut că au existat!
Egiptul Antic
Se zvonește că însăși Cleopatra a creat primul vibrator umplând o tărtăcuță cu albine vii care bâzâiau înăuntru. Aceasta este mai mult o glumă istorică amuzantă, cu poate cel mai mic indiciu de adevăr, dar creează imagini convingătoare. În realitate, Cleopatra a folosit probabil aceleași dildo-uri din piatră sau lemn lăcuit, obișnuite printre doamnele din vremea ei.
În plus, există chiar și documente despre Iulius Caesar care i-a dăruit Cleopatrei o sculptură în formă de falus încrustat cu aur. Dacă acest cadou a fost doar o „sculptură” nimeni nu știe de fapt.
China Antică
Cele mai citite articole
Arheologii au găsit în China jucării sexuale antice îngropate în mormintele aristocraților, din timpul celei de a doua dinastie imperiale a Chinei, dinastia Han.
Una dintre jucăriile descoperite a fost un dildo din bronz gol, vechi de 2.000 de ani, despre care se credea că a fost purtat ca o curea datorită inelului atașat. Din cauza că acest dildo este gol pe dinăuntru, se presupune că era purtat în special de bărbații care ar fi putut avea probleme cu disfuncția erectilă.
S-a găsit și o altă variantă a aceleiași jucării – un dop, asemănător unui dop anal, din jad. Singura diferență dintre cele două jucării preistorice a fost faptul că una avea un inel, iar cealaltă nu. Se speculează că, fiind descoperit în mormântul unui rege, dopul de jad ar fi fost folosit în cea mai mare parte de bărbați. După o analiză ulterioară a cercetătorilor, este posibil ca această „piesă” să fi îndeplinit mai multe funcții. Compoziția de jad a jucăriei era o marfă foarte valoroasă despre care se credea că alunga spiritele și împiedică putrefacția trupului.
Tot în China, în regiunea Xinjiang Uyghur, s-au găsit mumii de sex feminin vechi de 4.000 de ani, care au fost îngropate ținând în brațe sculpturi falice. Fiecare sculptură a măsurat 4 cm lungime și a fost în mare parte vopsită într-o nuanță de roșu pentru a indica erecția.
Roma antică
În Roma antică au fost găsite „amulete sexuale” în ruinele unei case situate în nordul Israelului, unde se extinsese Imperiul Roman. Cercetătorii care au dezgropat aceste amulete falice au susținut că podeaua casei era acoperită cu fresce, o pictură care este realizată în acuarelă și tencuială udă pe tavan și perete, astfel încât vopseaua să pătrundă pe suprafața peretelui și să se fixeze pe măsură ce se usucă.
Metoda de pictură în frescă era folosită intens în perioada romană de unii dintre cei mai importanți artiști ai Renașterii, cum ar fi Masaccio, Michelangelo și Giotto. Cercetătorii încă nu au aflat cui îi aparținea casa în care s-a găsit jucăria sexuală, dar mulți cred că fresca ar fi putut fi comandată de un oficial roman staționat în zonă. Ar fi putut fi, de asemenea, un localnic din înalta societate, care a adoptat arta romană în casa lui.