Creveți la cuptor cu unt, usturoi și pătrunjel – Ingredientele de care aveți nevoie pentru acest fel de mâncare sunt 500gr creveți medii, sare, fulgi de chili, 30gr unt la temperatura camerei, un sfert de legătură de pătrunjel și 2 căței de usuroi.
Modul de preparare al acestei rețete este unul simplu și rapid. În primul rând, se pune pătrunjelul tocat și usturoiul cu puțină sare și se pisează bine până se formează o pastă. Se poate adăuga și o lingură de ulei de măsline pentru a se strivi mai ușor. Apoi se adaugă peste pasta de usturoi și pătrunjel și se continuă pisarea până untul se colorează uniform.
Creveții se curăță de cap și coji, lăsând doar codița intactă. Se despică fiecare crevete în jumătate pe partea din spate. Se scoate firul negru din interiorul crevetului. Creveții se așează într-o tavă cu partea despicată în sus, la distanță de aproximativ 2 cm unul de altul. Peste fiecare crevete se toarnă un sfert de linguriță de unt, iar cu dosul linguriței se întinde untul pe toată partea despicată. Se adaugă puțină sare și fulgi de chili.
Cuptorul se încinge la 250 grade C. Tava se introduce sub gril la nivelul 2. Aceștia se lasă la cuptor timp de 3 minute, până devin creveții albicioși pe partea despicată și portocalii pe cealaltă parte. Aceștia se servesc cu puțin suc de lămâie deasupra.
Pui cu legume la cuptor – Pentru a prepara puiul cu legumele avem nevoie de 500gr pui, 500gr de cartofi, un ardei kapia roșu, o jumătate de ardei kapia verde, o ceapă, 3 căței de usturoi, 3 roșii din conservă, o linguriță de oregano uscat, un sfert de legătură de pătrunjel, o jumătate de linguriță mentă uscată, o lingură pastă de ardei, o foaie mare de dafin, 5 linguri de ulei, sare, piper negru și fulgi de chili.
Puiul se înjumătățește înainte de a se pregăti totul. Ceapa, ardeii, usturoi, roșiile și cartofii se taie cubulețe. Pătrunjelul trebuie tocat mărunt. Într-o tavă termorezistentă se pun 2 linguri de ulei, se adaugă bucățile de vită și se amestecă. Se adaugă piper și sare după gust. Apoi se adaugă jumătate de ceapă, ardei și usturoi. Se pune deasupra un strat de cartofi, se prepară iar cu sare și piper, iar apoi se adaugă oregano și pătrunjel.
Apoi se adaugă restul de ceapă, ardei și usturoi, plus fulgi de chili. Foaia de dafin se introduce printre legume, și se așează bucățile de roșii deasupra.
Pasta de ardei de dizolvă în 150 ml de apă și se adaugă și menta. Acest amestec se toarnă pe marginea vasului, și se picură peste toate 3 linguri de ulei. Apoi acoperim conținutul tăvii cu hârtie de copt și se apasă pe margini ca să nu iasă aburul.
Cele mai citite articole
Se bagă la cuptor la 220 grade C, o oră. Pentru ca preparatul să iasă gustos, este foarte important să gătiți în vase de cuptor speciale.
Dovlecei cu roșii cherry la cuptor – Pentru această rețetă avem nevoie de 1 kg de dovlecei, 250 gr roșii cherry, o ceapă roșie, 5-6 frunze mentă mari, 2 căței mari de usturoi, 20gr unt, o lingură de ulei, sare și piper.
Dovleceii se curăță de coajă și se taie mai multe bastonașe nu foarte subțiri. Apoi se presară cu sare. Ceapa se taie în felii. Peste dovlecei și ceapă se toarnă o lingură de ulei și se adaugă sare și piper. În tavă se pune hârtie de copt, iar legumele se așează cât mai egal pentru a nu lăsa ceapa să se ardă. Cuptorul se dă la 220 grade C, timp de 15 minute. Legumele se amestecă iar apoi se adaugă roșiile cherry în tavă. Se mai țin la cuptor 20 de minute. După aceea, se scot jumătate din roșii într-un nol, iar peste legumele rămase se adaugă mentă, unt, usturoi. Se amestecă ușor până se topește untul și formează un sos cu sucul roșiilor care se vor strivi la amestecare.
Apoi se mută totul în bolul de servire și se adaugă roșiile care au fost scoase de dinainte. Se poate adaugă și puțin suc de lămâie sau lime dacă vi se pare prea dulce.
Vase pentru cuptor – La RoseHome sunt disponibile o gamă largă de vase cuptor din mai multe materiale, precum porțelan, ceramică, oțel inoxidabil și vase emailate.
Fiind vară, vă recomandăm una dintre cele mai frumoase colecții disponibile, și anume Vista Azure. Această colecție este fabricată din porțelan de cea mai bună calitate. Materialul este unul dur, ceea ce înseamnă că farfuriile dispun de durabilitate crescută. Design-ul farfuriilor este absolut unic, farfuriile având diverse modele. Inserțiile farfuriei de culoare albastră oferă un aspect foarte interesant și frumos.
Colecția deține vase speciale pentru cuptor. Doar imaginați-vă cum vor arăta preparatele culinare în această superbă colecție de veselă!