Când alegem o pereche de cercei pentru noi, aspectele la care ne uităm, de obicei, sunt metalul din care este realizată și forma acesteia.
Dar, când vine vorba de copii mici sau de bebeluși, lucrurile nu mai sunt atât de simple, deoarece trebuie să avem mai multă grijă. Indiferent că vrei să optezi pentru o pereche de cercei tortite sau cu închidere cu șurub, trebuie să fii atent la câteva aspecte. Care anume? Îți vom explica în articolul ce urmează, unde vei descoperi și ce tip de cercei este cel mai potrivit pentru bebelușul tău.
Alege cercei din metale prețioase
Deoarece urechile bebelușilor sunt extrem de sensibile, ei trebuie să poarte cercei din materiale de înaltă calitate și hipoalergenice.
Din păcate, majoritatea cerceilor ieftini de pe piață au tije ce conțin substanțe precum nichel, plumb sau cadmiu, care pot dăuna pielii bebelușilor. Urechile acestora se pot înroși, poate apărea roșeața sau se pot inflama, din cauza materialului nepotrivit.
Așadar, recomandarea noastră este să optezi pentru o pereche de cercei din aur de cel puțin 14k sau din argint sterling. Și oțelul inoxidabil chirurgical poate fi o variantă sigură. Toate aceste materiale sunt bune, deoarece nu irită pielea.
Aurul
Dacă optezi pentru o pereche de cercei din aur, alege o pereche de înaltă calitate. Cu cât conținutul de karat este mai mare, cu atât e mai puțin probabil ca cercelușii să conțină și alte componente sau aliaje ce pot duce la deteriorarea pielii.
Argintul
Cele mai citite articole
Un alt material potrivit pentru bebeluși este argintul sterling, deoarece este hipoalergenic. Acesta e compus din aproximativ 93% argint. Totuși, argintul este mai predispus la pătare și necesită o îngrijire specială, ca să-și mențină aspectul strălucitor în timp.
Alege cercei cu un sistem de închidere sigur
Pe lângă material, pentru siguranța bebelușului tău, e important să fii atent și la tipul de închidere, ca să nu riști să se desprindă și să ajungă în mâinile celui mic. Practic, ai două variante de încredere, dintre care poți alege:
- Cerceii cu tortițe – cea mai cunoscută închidere de cercei și, poate, cea mai veche o reprezintă închiderea cu arc sau cerceii cu tortite. Avantajul acestora este că pot fi purtați atât ziua, cât și noaptea, deoarece sistemul de închidere este sigur și nu există riscul să jeneze sau să înțepe urechea bebelușului.
- Cerceii cu șurub – un alt tip de închidere sigură pentru cei mici este cea cu șurub. Partea din față a cercelului stă exact pe lobul urechii, iar în spate, pe tija acestuia, este înșurubat un căpăcel cu sistem de protecție.
Când și cum pui corect primii cercei bebelușului tău?
Poți să-i pui cerceii bebelușului încă din primele zile de viață, când încă este în maternitate. Este chiar recomandat ca acest lucru să se facă într-un spital, mediul fiind controlat, igienizat, deci sigur.
Dacă alegi să-i pui mai târziu, este recomandat să faci acest lucru când bebelușul împlinește 6 luni. La această vârstă, riscul infecțiilor a scăzut și organismul bebelușului este mai bine dezvoltat.
Ce faci după ce pui cerceii?
După ce ai pus cerceii bebelușului tău, acesta trebuie să-i poarte neîncetat pentru cel puțin 4-6 săptămâni. Astfel, rana va avea timp să se vindece complet. În această perioadă, îți recomandăm să dezinfectezi cerceii zilnic, cu o soluție specială.
În primele luni de viață, bebelușii sunt foarte sensibili și predispuși la un risc mai mare de infecții. Așadar, orice le atinge pielea sensibilă trebuie să fie foarte bine dezinfectat și igienizat. Când vine vorba de cercei, perechea pe care o alegi ar trebui să conțină materiale de înaltă calitate – precum aurul și argintul – dar să aibă și o închidere sigură, precum cea cu arc sau prin înșurubare.
sursă foto: unsplash.com