Prosecco a devenit o alegere populară pentru celebrarea unor ocazii speciale alături de cei dragi, datorită aromelor sale fructate și florale. Evident, textura sa delicată este la fel de importantă pentru experiența senzorială determinată de servirea unui Prosecco bun. Descoperă 5 sfaturi esențiale pentru a te bucura la maximum de aceasta băutură.
1. Alegerea unui Prosecco potrivit
Există trei tipuri principale de Prosecco: Brut (sec), Extra Dry (extra sec) și Dry (sec). Sortimentele de Prosecco Brut au cel mai mic conținut de zahăr rezidual (mai puțin de 12 g/l), urmate de variantele Extra Dry (12-17 g/l) și Dry (17-32 g/l). Alege tipul de produs în funcție de preferințele tale sau ale invitaților tăi.
Caută un Prosecco DOC (Denominazione di Origine Controllata) sau un Prosecco DOCG (Denominazione di Origine Controllata e Garantita), simboluri prezente pe etichetă. Acestea garantează că vinul a fost produs în regiunea Veneto din Italia și respectă standardele stricte de calitate. Comandă acum Mionetto Prosecco Superiore DOCG, 0.75L.
2. Răcirea sortimentului de Prosecco-ului
Temperatura ideală pentru a servi un Prosecco este între 6°C și 8°C. Nu îl pune niciodată în congelator, deoarece temperatura băuturii va coborî sub pragul termic minim recomandat, proces care va afecta gustul și aromele. Iată câteva sfaturi pentru răcirea sa:
- umple o frapieră cu gheață și lasă sticla de Mionetto Prosecco Orange, 0.75L în interiorul său timp de 30-45 de minute;
- pune sticla de Prosecco la frigider cu cel puțin 3 ore înainte de servire;
- folosește un răcitor de vin special conceput pentru a menține Prosecco-ul la temperatura perfectă.
3. Alegerea paharelor de Prosecco potrivite
Forma paharului poate afecta semnificativ aromele acestei băuturi și, în consecință, întreaga experiență a degustării. Alege pahare înalte și subțiri de tip flaut, atunci când vrei să bei Prosecco. Forma și dimensiunile acestora permit bulelor să se ridice și să se disperseze corespunzător.
Cele mai citite articole
Evită paharele cu o deschidere foarte largă, deoarece forma acestora contribuie la disiparea bulelor într-un ritm accelerat. Vezi cel mai bun preț la Mionetto Prosecco și servește sortimentul ales din paharele potrivite! Efervescența specifică acestui vin spumant trebuie să fie la un nivel optim, pentru o experiență senzorială unică!
4. Deschiderea sticlei și turnarea corectă a băuturii
La fel ca în cazul oricărui alt tip de vin spumant, sticla de Prosecco trebuie deschisă cu atenție. Nu trebuie agitată înainte de scoaterea dopului de plută, pentru a nu se crea presiune în interiorul recipientului. Evită folosirea unui tirbușon, deoarece ar poate deteriora dopul de plută, afectând astfel gustul băuturii.
Ține sticla de Prosecco la un unghi de 45° față de sol și toarnă lent băutura în pahar, umplându-l doar pe jumătate. Nu menține priza pe cupă, ci pe suprafața piciorului paharului, evitând astfel riscul de încălzire a băuturii peste pragul termic maxim recomandat.
5. Servirea unui Prosecco de calitate
Prosecco este un vin versatil care poate fi savurat în asociere cu o varietate de preparate culinare. Este o alegere excelentă pentru aperitive, brânzeturi, fructe de mare și salate. De asemenea, poate fi folosit pentru a crea cocktailuri delicioase, cum ar fi Aperol Spritz sau Mimosa.
Indiferent de modul preferat pentru a servi acest tip de vin spumant, consumă-l imediat după deschidere, deoarece își pierde efervescența în timp. Nu turna niciodată gheață în pahar, deoarece îi va strica gustul original. Ține sticla de Prosecco deschisă în frigider și consum-o în termen de cel mult 2-3 zile.
Respectând aceste sfaturi simple, te vei bucura la maximum de experiența servirii unui Prosecco de calitate. Descoperă oferta online de sortimente și comandă de pe net acele produse cu ajutorul cărora poți experimenta textura, nuanțele și aromele unice ale acestui tip de vin spumant!