Oferirea biberonul cu lapte praf este uneori necesară, iar uneori este alegerea mamei. Oricare ar fi motivul pentru care renunți la alăptare, nu îți face griji: alăptarea bebelușului nou-născutului este foarte ușoară.
Hrănirea cu biberonul este ușoară, dar trebuie să știi elementele de bază pentru biberon și nou-născut pentru a preveni colicii sau sufocarea nou- născutului, precum și pentru a fi sigură că îi oferi copilului tău o mâncare valoroasă și bine pregătită. Dacă, dintr-un anumit motiv, îți hrănești bebelușul cu biberonul, în continuare vei afla informații esențiale pentru tine.
Verifică data de expirare a formulei pentru sugari
O vei găsi pe ambalajul cutiei de lapte. Utilizează o cutie de lapte praf care se află în intervalul de timp specificat pe cutie.
2. Ține cont de igienă înainte de alimentarea cu biberonul
Înainte de a începe să pregătești laptele, spală-ți bine mâinile și sterilizează accesoriile.
3. Cum se alege un biberon și o tetină?
Utilizează un biberon și un mamelon adecvat atunci când îți hrănești copilul artificial. Sticla trebuie să aibă o măsură de mililitri pentru a o umple cu cantitatea corectă de apă. Dacă bebelușul tău suferă de colici, cumpără sticle anti-colici de formă specială .
Cele mai citite articole
Mamelonul pentru biberon trebuie adaptat la vârsta bebelușului – laptele nu trebuie să curgă prea repede, deoarece bebelușul se poate sufoca în timp ce se hrănește cu biberonul .
4. Folosește apă fiartă pentru a pregăti amestecul
Apa slab mineralizată este cea mai bună pentru copii . După deschidere, păstrează sticla de apă în frigider și fierbe-o imediat înainte de utilizare. Nu folosi apă de la robinet pentru a pregăti laptele bebelușului – substanțele chimice pe care le conține la filtrare pot dăuna copilului tău.
5. Pregătește formula pentru sugari conform rețetei de pe ambalaj
Cel mai bine este să pregătești laptele praf chiar înainte de a hrăni copilul. Poți păstra laptele în sticlă până la o jumătate de oră – apoi trebuie să-l arunci, deoarece bacteriile încep să se înmulțească în el. Dacă trebuie să pregătești laptele în avans, pune-l în frigider (poate rămâne în el până la 2 ore). După scoaterea din frigider, amestecul trebuie încălzit într-un încălzitor – se va încălzi inegal în cuptorul cu microunde.
Când pregătești lapte praf, păstrează proporțiile. Se toarnă în apă exact câtă pulbere recomandă producătorul. Cupa de măsurare nu trebuie să fie nici compactată, nici aglomerată. Compoziția amestecului este concepută să semene cât mai mult cu laptele matern. Dacă pui prea puțină pulbere, bebelușul poate avea deficit de vitamine și minerale, dacă este prea mult, se pot dezvolta probleme digestive, colici sau diaree, iar rinichii vor fi supraîncărcați cu proteine în exces.
Nu găti preparate pentru sugari. Unele vitamine și minerale valoroase se pierd la temperaturi ridicate. Verifică temperatura amestecului. Înainte de a da copilului lapte, asigură-te că nu este prea cald – toarnă câteva picături pe încheietura mâinii.
Închide bine ambalajul formulelor pentru sugari. Depozitează cutia cu lapte într-un loc uscat la temperatura camerei.