Ultimii ani au cunoscut o creștere semnificativă a numărului de persoane care apelează la proceduri estetice minim invazive sau chiar invazive, pentru îmbunătățirea înfățișării faciale sau corporale. În cele ce urmează, ne vom axa pe două intervenții minim invazive, ce presupun modificări ușoare, realizate fără anestezie sau cu anestezie locală, și o intervenție invazivă, însă extrem de larg răspândită atât din punct de vedere funcțional, cât și estetic.
Astfel, fie că te gândești să te programezi la una sau mai multe dintre aceste proceduri sau pur și simplu ești curioasă să afli mai multe despre caracteristicile acestora, mai jos vei regăsi cele mai importante lucruri de reținut.
- Injecțiile cu acid hialuronic (în buze)
Probabil una dintre cele mai populare, accesibile și ușor de implementat proceduri sunt injecțiile cu acid hialuronic. Această intervenție implică injectarea unui gel pe bază de acid hialuronic pentru a contura, defini și volumiza buzele într-un mod cât mai natural.
Efectul acidului este unul temporar, de câteva luni, depinzând de calitatea acestuia (3-6 luni sau 6-12 luni). Ulterior, pentru a putea menține efectul dorit, trebuie reluate injecțiile. Scopul final este marirea buzelor, oferindu-le un aspect cât mai frumos și mult întinerit.
Din fericire, întrucât nu este o procedură invazivă, recuperarea este una rapidă, iar acceptabilitatea generală a intervenției este ridicată.
- Rinoplastia
Rinoplastia este o intervenție aflată la granița dintre funcționalitate și estetică. Acest lucru se datorează faptului că persoanele cu deviație de sept au nevoie de corectarea acestui defect și optează și pentru partea estetică, de rinoplastie.
Procedura poate include micșorarea sau mărirea nasului, modificarea unghiului vârfului, precum și a bazei nasului (piramida nazală).
Dată fiind localizarea centrală a nasului și abilitatea acestuia de a modifica aspectul întregii fețe, este și probabil va rămâne una dintre cele mai populare intervenții estetice. Alte posibile motive pentru realizarea unei astfel de proceduri includ și accidentele sau leziunile severe la acest nivel (caz în care rolurile sunt atât estetic, cât și funcțional).
Beneficiile unei astfel de intervenții includ nu doar îmbunătățirea proporțiilor și simetriei faciale, ci și creșterea încrederii în sine per total. Din fericire, și în acest caz recuperarea este rapidă, astfel că durează în jur de două săptămâni.
- Botox (pentru reducerea ridurilor)
O altă procedură extrem de renumită (în special datorită numelui atât de larg răspândit), presupune injectări cu toxina botulinică (clasic, botox), toxină ce paralizează temporar, mușchii faciali responsabili de apariția ridurilor.
Această intervenție ajută la reducerea ridurilor din zona frunții (inclusiv între sprâncene) sau în colțurile ochilor. Scopul final este obținerea unei texturi și a unui aspect al pielii cât mai neted, pentru un look întinerit.
Efectele apar în câteva zile și durează în jur de câteva luni, ulterior fiind necesare intervenții de menținere a efectului benefic.
Cele trei proceduri menționate sunt doar câteva exemple de intervenții estetice populare. Cel mai important aspect este întotdeauna discuția anterioară obligatorie cu medicul chirurg/dermatolog/specialist, pentru a alege cea mai bună variantă raportată la nevoile tale personale. Nu în ultimul rând, nu uita faptul că un stil de viață sănătos este întotdeauna măsura profilactică cea mai eficientă în cazul apariției timpurii a unor defecte estetice ce țin de vârstă.Sursa foto: Shutterstock